Starten på kodesmien

Tilbake til artikler

Kodesmien er for øyeblikket en idé. I dag er det meg som freelance webutvikler, men i fremtiden vil det bli en bedrift med et lite team som skal kunne gi løsninger fra idé og design, til programmering.

Hvorfor Kodesmien?

Jeg har tidligere drevet et lite selskap som dessverre ikke kom seg gjennom koronapandemien. Ved å starte opp merkevaren "Kodesmien", håper jeg å kunne etablere et nytt selskap i fremtiden, med et lite team som kan stå for både idé, design og programmering av nettsider og applikasjoner. Men inntil den tid jobber jeg alene som freelance webutvikler under kodenavnet Kodesmien.

Kodesmien er et navn som skal stå for at alle behov en bedrift har, skal kunne møtes ved å smi den riktige løsningen for dem. Vi skal ikke selge dem den dyreste løsningen som ikke passer, men heller være konsulenter og tilby vår kompetanse og ekspertise til skreddersydde løsninger som de trenger. Nothing more, nothing less.

Logoen til Kodesmien

Hvorfor starte eget?

Det er ikke lett å starte en bedrift. Det er i hvert fall ikke en rask vei til rikdom for de som har det som mål. Det kreves mye arbeid over flere år før man når de målene man har satt seg. Så hvorfor starte egen bedrift?

For meg er det flere faktorer som spiller inn. Blant annet er det viktig å skape noe eget, være sin egen arbeidsgiver og være stolt av å i det minste prøve å starte noe eget. Mange har en drøm, men er redd for at det ikke skal gå bra. Jeg vet av erfaring at det å ikke lykkes ikke nødvendigvis betyr at man har feilet. Det ligger mye læring i å starte noe eget, og hvis det ikke fungerer de første tre gangene, vil man stå sterkere med erfaring og kunnskap til den fjerde gangen.

En annen grunn er fleksibilitet. Det er mange bedrifter der ute som dessverre ikke er fleksible nok for å tilpasse seg min mest effektive arbeidsmetode. Noen dager er jeg mest effektiv senere på dagen og utover kvelden, andre tider er det midt i helgen, og noen dager er det i vanlig arbeidstid. Å presse kreativitet og effektiv arbeidsflyt inn i en 8-16 jobb er ikke alltid like lett. Vi er alle individuelle, og hvis man klarer å tilrettelegge for dette, vil både produksjonen og arbeidsmiljøet bli bedre. Jeg har også opplevd arbeidsplasser som har nulltoleranse for hjemmekontor og insisterer på kontorlandskap. Dette er den minst effektive løsningen for meg, og uten mulighet for endringer kunne jeg aldri oppnå mitt fulle potensial.

Fremtiden

En drøm er å kunne starte Kodesmien med et lite team der vi har mulighet til å tilpasse arbeidstiden etter den enkelte. Hvis noen ønsker å reise på en tur utenom fellesferien, skal det ikke være et problem å ta med seg en datamaskin og jobbe hjemmefra. Vi er i en tidsalder som gjør det mulig å være digitale nomader, og hvis det er det som gjør en person både effektiv og lykkelig, finnes det ingenting bedre enn det.

Når tiden kommer og jeg har blitt kjent med andre likesinnede som har lyst til å være med på å starte noe eget og som har en gründerånd i seg, vil Kodesmien bli et eget selskap. Men inntil da vil det bare være meg som jobber alene.

Kunne du vært interessert å bli med videre i kodemsien? Eller trenger du en nettside? Ta kontakt!

Tilbake til artikler